Volg de Bode van Schoten via sociale media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Bode Van Schoten

Wijnegemse coalitie wil ‘samen vooruit’Onder de titel ‘Samen vooruit’ stelde burgemeester Ivo Wynants (N-VA) en zijn N-VA-Dorpspartij Durf!-bestuursploeg de toekomstplannen voor. “We investeren de volgende zes jaar 17 miljoen euro”, aldus schepen van Financiën Nadine Wouters (Durf!).

“In 2020 zullen al heel wat projecten en investeringen aan bod komen. We voorzien 4,1 miljoen euro voor wegen, fietspaden en de mobiliteitsomslag. We zetten in op duurzame en kind- en seniorvriendelijke mobiliteit, kwalitatief wonen en ontmoeten in de openbare ruimte. Er is speciale aandacht voor een verkeersveilige schoolomgeving, de woonwijken en trage wegen. Het lokaal bestuur streeft naar een efficiënte, maar vooral veilige en duurzame verkeerssituatie en wil voornamelijk verplaatsingen te voet en met de fiets stimuleren.”

Wijnegem trekt ook 3,4 miljoen euro uit voor restauratie van de Jan Vlemincktoren en het oude gemeentehuis. De voorbereidende werken voor de restauratie van de Jan Vlemincktoren gingen in oktober al van start. Ook in het oude gemeentehuis zullen vernieuwingswerken van start gaan om het groeiende lokaal bestuur van voldoende werkplek te voorzien.

En met 2,8 miljoen euro wordt de sport- en speelsite De Leeuw verder ingericht. De sportsite werd nog niet zolang geleden al voorzien van een gloednieuw skatepark. “In 2020 wordt er verder ontwikkeld om De Leeuw tot een ontmoetingsplek te maken voor jong en oud. Naast de huidige sportaccommodatie wordt er ruimte voorzien voor nieuwe jeugdlokalen die onder meer door Scouts en Chiro zullen gebruikt worden”, besluit Wouters.
... See MoreSee Less

Wijnegemse coalitie wil ‘samen vooruit’

3 days ago

Bode Van Schoten

Jonge en oudere fans sluiten nieuwe baasje van Samson meteen in de armen

Honden mogen niet binnen in het Wijnegem shoppingcenter, toch niet op eigen pootjes. Al een geluk dat Samson in zijn vertrouwde mand zat om zijn baasje Marie Verhulst voor te stellen. Zij is nieuw, maar werd door honderden fans meteen in de armen gesloten tijdens het eerste publieke optreden van het nieuw samengestelde duo kindervrienden.
... See MoreSee Less

3 days ago

Bode Van Schoten

Brechtse stoker maakt in primeur gin van tomatenThomas Cuyvers uit Brecht van Sterkstokers in Hoogstraten is er in geslaagd om van kerstomaten een soort gin te maken. Dat is nog niet eerder gebeurd. Normaal zit er in tomaten te weinig suiker om in alcohol om te zetten. Met de kerstomaten Miss Perfect Délice van 4 Kempense telers is het wel gelukt.

Eigenlijk is het geen gin, maar voor deze sterke drank bestaat er nog geen soortnaam. Tomakey? Tomdy, Tonever? Tognac? Voorlopig bestaat het onder 'Miss perfect gin'. In vruchten zoals druiven, zitten er suikers in die rechtstreeks verwerkbaar zijn door de gist. Die eet suikers en zet die om in lucht, alcohol en smaak. Tomaten bevatten te weinig suiker om rendabel te verwerken tot alcohol. Met de kerstomaten van Miss Perfect Délice lukte het wel. “Deze tomaat is vooral geroemd om haar lekkere smaak, ze heeft de juiste zoet-zuur balans. Ze won hiermee zelfs de prijs van 'lekkerste tomaat in Noorwegen'. Onze teeltmethodes zijn volledig gestuurd om een zo lekker mogelijk tomaatje te telen”, vertelt Loes van der Velden van Den Berk Délice die 4 tomatentelers uit de Kempen verenigt.

“Toen ik vorig jaar de kerstomaten Miss perfect Délice leerde kennen en hoorde dat deze bijna een even hoge brix hebben dan een druif voor de wijnbouw, vroeg ik om ze te mogen testen in fermenten. Op kleine laboschaal lukte dit vrij snel. Om deze techniek op te schalen naar grote batches ondervonden we wel problemen. 600 kg tomaten mixen, koken, en zo meer daar was mijn huidige installatie niet geschikt voor. De velletjes verbranden en gaven een slechte smaak. Uiteindelijk vonden we hiervoor een oplossing en konden we deze zomer de eerste batch stoken. Deze moest nog wat rijpen en wordt nu gebotteld als Miss Perfect gin”, legt Thomas Cuyvers uit.
... See MoreSee Less

Brechtse stoker maakt in primeur gin van tomaten

4 days ago

Bode Van Schoten

Ronde van Vlaanderen in SchotenDe Scheldeprijs begint in Schoten dit jaar al op zondag 5 april. “Die dag zetten we onze vip-tent in het park voor het eerst open voor alle inwoners onder de noemer ‘iedereen vip’”, nodigt organisator Jack Vissers uit. “Vanaf 13 uur zorgen we in de tent voor een gezellige sfeer met de live uitzending van de Ronde Van Vlaanderen op groot scherm. De tent wordt als één groot vip-café ingericht. Aansluitend is er vanaf 18 uur eveneens een gratis optreden van de coverband Domino.”

Er is gratis inkom en de organisatoren leggen verder de nadruk op de democratische prijzen voor dranken en snacks. Voor de jongsten onder ons zijn gratis springkastelen voorzien. Jack Vissers: “We organiseren dit evenement omdat we als Scheldeprijs iets willen teruggeven aan de gemeente Schoten die ons financieel en materieel ondersteunt. We doen dit voor alle Schotenaren, maar in het bijzonder voor zij die het soms iets moeilijker hebben. De opbrengst zal ook naar een goede doel gaan. Dit jaar zal dat de sociale kruidenier Appel en Ei zijn.”
... See MoreSee Less

Ronde van Vlaanderen in Schoten

Comment on Facebook

Fantastiche Idee, succes 👏👏👏

Geweldig idee

Strak plan! En fantastische covergroep. Ik kom!!

Veel succes Jack !

Suc6

Alvast heel veel succes Jack Vissers👍

View more comments

4 days ago

Bode Van Schoten

Schotense gemeente en politie gaan herrieschoppers en sluikstorters filmenDe gemeente Schoten en haar lokale politie gaat camera’s inzetten om toezicht te houden bij grote evenementen en om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Piet Bouciqué (Vlaams Belang) is tevreden en eist het ‘vaderschap’ op van de maatregel, maar Peter Arnauw (Groen) vreest dat de deur nu openstaat voor misbruik door de overheid.

Anderhalf jaar geleden haalde Piet Bouciqué (Vlaams Belang) enkele flagrante gevallen van sluikstorten aan in de gemeenteraad. Hij koppelde daar meteen het voorstel aan om de plaag te bestrijden door de inzet van camera’s. “Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) en toenmalig korpschef Dirk Lemmens antwoordden toen dat dit niet zou gebeuren. Overtreders filmen was geen prioriteit en er was geen geschikt politiepersoneel voor. We zijn heel blij dat gemeente en politie de camera’s nu toch zal aankopen en inzetten”, aldus VB-fractieleider Piet Bouciqué.

De gemeente investeert 30.000 euro in twee tijdelijke vaste camera’s die verplaatst kunnen worden naar plekken waar bij voorbeeld geregeld afval wordt gedumpt, fietsen verdwijnen of vandalisme gepleegd wordt. De lokale politie heeft 45.000 euro beschikbaar voor vier camera’s die volgens korpschef Jack Vissers vooral zullen dienen om toezicht te houden op grote manifestaties zoals de Scheldeprijs en Park Happening Schoten.

“Bij die laatste toepassing zal een wettelijk voorzien pictogram uithangen om op de aanwezigheid van een camera te wijzen. Dat zal niet het geval zijn wanneer we sluikstorters willen klissen. Ander zullen die zich niet laten betrappen”, aldus de burgemeester. Met die verdekt opgestelde gemeentelijke camera’s heeft Peter Arnauw (Groen) een probleem.

“Dit bestuur zal daar geen misbruik van maken, maar wat als extremisten aan de macht komen? Big Brother loert om de hoek. Nu worden de ANPR-camera’s wel aangeduid met een pictogram ter plaatse. We zien niet in waarom dit niet kan voor deze tijdelijke camera’s. Beelden en data zijn altijd te hacken. Ik herhaal dat deze vergadering te betrouwen is, maar je zet de deur open voor misbruik.”

De burgemeester wuifde de kritiek weg. “Ik zal en mag de beelden zelfs niet bekijken. Dat zullen alleen de politie en onze gemeenschapswachten doen. Zij zullen de privacy respecteren en alleen eventuele strafbare feiten melden. En wanneer de camera’s worden ingezet in het kader van een gerechtelijk onderzoek, dan zal ik zelfs geen weet hebben van de gemaakte opnames. De vrees voor Big Brother-toestanden is echt ongegrond.”
... See MoreSee Less

Schotense gemeente en politie gaan herrieschoppers en sluikstorters filmen

Comment on Facebook

Ik woon nog maar sinds héél kort in Schoten, "verbleef" er al wel sinds enige tijd. Ik vind dat een fijne, goed bestuurde gemeente, en van mijn toevallige contacten met het Schotense politiecorps, onthou ik vooral: professioneel en beleefd gedrag.

Controle is nodig om de plaats aan de glasbollen proper te houden!!

Maarten gr hebt groot groot gelijk!!

Perter ge wild een beter milieu maar preventie mag niet?

Load more